Enkelglas of isolatieglas: Wat is de beste keuze?

Het is belangrijk om het juiste type glas te kiezen als het gaat om het verbeteren van de isolatie en het verhogen van het energierendement van een huis. Er zijn twee opties: enkelglas en isolatieglas. Wat is het verschil tussen de twee, en welke is de beste keuze?

Wat is enkelglas?

Enkelglas is gemaakt van een laminaat van glas. Het is een van de meest voorkomende vormen van glas in huizen, voornamelijk omdat het goedkoop is en gemakkelijk te installeren. Enkelglas biedt geen isolatie, waardoor het energieverbruik van een huis hoger kan zijn.

Wat is isolatieglas?

Isolatieglas is gemaakt van twee lagen glas met daartussen een luchtspouw. Deze luchtspouw kan worden gevuld met argon of krypton gas, dat meer isolatie biedt dan lucht. Isolatieglas is duurder dan enkelglas, maar het biedt betere prestaties, waardoor het energieverbruik van een huis lager wordt.

Welke is de beste keuze?

Afhankelijk van uw budget, het type woning en het klimaat waarin u woont, kunt u kiezen tussen enkelglas en isolatieglas. Als uw budget beperkt is, is enkelglas een goede optie. Maar als uw doel is om uw energieverbruik te verlagen, is isolatieglas de beste keuze. Isolatieglas biedt meer isolatie en vermindert het energieverbruik.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *